Често задавани въпроси

Кой може да монтира брави Gerda?

Брава Gerda е изключително сложно устройство, което изисква специализиран монтаж, възможен единствено след обучение. Не всеки ключар има знанията, уменията и инструментите, позволяващи му да монтира тази брава. За целта Ви трябва сервиз, койтo е оторизиран от официалния представител на марката за България, за да извършва монтаж на брави Gerda, какъвто е нашият. Ключарите на Ключар София ЕООД са специално обучени да извършват монтаж на тази допълнителна брава и разполагат с нужните инструменти. Ако сте решили да си поставите брава Gerda, непременно я закупете от сервиз, който е оторизиран да я монтира и обслужва при проблем, защото в противен случай гаранцията й няма да бъде валидна.

Коя е най-надеждната брава, предпазваща от влизане с взлом?

На този въпрос не може да се даде еднозначен отговор. На пазара има много марки, които предлагат изключително качествени заключващи устройства, с милиони комбинации на отключване, осуетяващи опитите на крадците. Такива са Mottura, Mul-T-lock и др., които произвеждат основно секретни брави. Нашият съвет към клиентите ни е да не си слагат касова брава, защото нейното отключване от опитни крадци е изключително лесно. Добрите секретни брави се отключват значително по-трудно и изискват по-добри и трудни за намиране инструменти. Качеството на бравата до голяма степен зависи от патрона, който е използван. Истински качественият патрон може да има по-висока цена от тази на бравата. Най-добрите марки в света, производители на високотехнологични патрони, са Abloy, Mult-T-lock и Magnum. Различните модели патрони на тези производители имат изключително висока защита срещу отваряне и са много надеждни. Ако обаче клиентът е решил да запази старата си брава и да получи допълнителна защита, решението е само едно-поставяне на допълнителна брава Gerda. Тя гарантира на своя притежател 100 процентова защита на вратата, на която е поставена. Има 4 000 000 000 различни комбинации на отключване и не може да бъде отворена без оригиналния й ключ. Ето затова в зависимост от различните ситуации и предпочитания, ние препоръчваме и различни варианти за увеличаване на сигурността на жилището или офиса.

Защо се налага да се вика автоключар, когато се повреди имобилайзерът на автомобила?

Както е добре известно имобилайзерът на автомобила представлява централната заключваща система. Ако по някаква причина се повреди- при нараняване на ключалката, изтърване или удар на ключа, имобилайзерът престава да работи и колата не може да се отвори. Единственият начин да се влезе в купето е чрез аварийно отключване на вратата. Затова Ви е нужен професионален автоключар. След като се отключи вратата следва да се възстанови работата на имобилайзера. Това е много чувствителна апаратура и трябва да се подхожда изключително внимателно към нейното поправяне, за да започне да функционира отново добре. Автоключарят е специалист във възстановяването на имобилайзери на почти всички марки автомобили на българския пазар и ще извърши процедурата в кратки срокове. За целта разполага със специализирана техника и апаратура, която най-прецизно може да въведе системата в работен режим. Ако по някаква причина предоставите извършването на тази операция на неподготвено лице, поемате пълна отговорност за крайния резултат. Препоръчваме Ви да се обаждате винаги на автоключар, когато имате проблем с влизането в автомобила си. Той най-точно може да Ви обясни на какво се дължи това и да Ви предложи най-доброто и бързо решение.

Защо трябва да сменя ключалката на вратата, когато се местя?

Това е много често задаван въпрос и ние винаги съветваме всички наши клиенти, които наскоро са сменили квартирата или дома си, че само така могат да гарантират безопасността на себе си и на семейството си. Когато влизате в ново жилище, особено в такова, в което са живели хора преди вас е задължително да смените или прекодирате бравата или патрона на входната врата. Никога не можете да бъдете сигурни колко човека имат неограничен достъп до дома Ви по всяко време на денонощието. Единствено смяната на бравата е спасението за спокоен сън. Някои брави позволяват да бъдат прекодирани и комбинацията им на отключване да се промени, което също е добър вариант за предпазване от обири. Подмяната на бравата или прекодирането й при смяната на жилище е единственият сигурен начин за предпазване от набези на бивши наематели или собственици. Със сигурност много малка част от тях биха имали подобни криминални намерения, но за Ваше добро Ви съветваме да не изчаквате, за да установите сами този факт.Comments are Closed

^